کسب و کار اینترنتی

بلاگری چیست؟ بلاگر کیست؟

بلاگری چیست؟ اگر بخواهیم معنا و مفهوم بلاگر و بلاگری را بهتر درک کنیم ناچار هستیم کمی به گذشته برگردیم و متوجه شویم که این کلمات اصلاً چگونه به وجود آمده‌اند.

قبل از به وجود آمدن وب ، امکان برقراری ارتباط با تعداد زیادی از افراد برای مردم عادی وجود نداشت. در واقع رسانه‌های جمعی مثل رادیو، تلویزیون یا حتی روزنامه‌ها در دسترس همه نبود و شما اگر می‌خواستید پیام خود را از طریق این رسانه‌ها به گوش تعداد زیادی از مردم برسانید باید هم مجوزهای خاصی را کسب می‌کردید و هم باید هزینه‌های زیادی را متحمل می‌شدید.

با عمومی شدن اینترنت و شبکه جهانی وب، این امکان فراهم شد که هر فردی یک رسانه شخصی داشته باشد و بتواند از طریق وب‌سایت یا وبلاگ شخصی‌اش با تعداد زیادی از افراد ارتباط برقرار کند. وبلاگ نوعی وب‌سایت است که شما می‌توانید پست‌های مختلفی را (اکثراً به شکل متنی) در آن منتشر کنید. مثلاً همین مطلب که در حال مطالعه آن هستید یک پست از وبلاگ من است.

به افرادی که دارای وبلاگ شخصی بودند و معمولاً به شکل روزانه مطالبی را در آن منتشر می‌کردند بلاگر (Blogger) گفته می‌شد. محتوای وبلاگ‌ها معمولاً شامل خاطرات روزانه افراد یا نظرات شخصی آن‌ها درباره موضوعات مختلف بود. بلاگرهایی هم بودند که به شکل تخصصی تولید محتوا می‌کردند. مثلاً یک آشپز هر رو در وبلاگ خود طرز تهیه یک غذا را قرار می‌داد یا بلاگر دیگری سفرنامه‌هایش را در وبلاگش منتشر می‌کرد.

وبلاگ‌ها به علت دو طرفه و تعاملی بودنشان بسیار بین عموم مردم محبوب شدند. بلاگرها پستی را در وبلاگ شخصی‌شان منتشر می‌کردند و افراد زیادی در لحظه آن را مشاهده و نظرشان را زیر آن پست درج می‌کردند. قابلیتی که حتی در رسانه‌هایی مثل تلویزیون و رادیو هم وجود نداشت.

بلاگری جدید
بلاگری سنتی و تولید محتوای متنی جای خود را به بلاگری جدید و ویدئویی داده است.

اما کم کم شبکه‌های اجتماعی به وجود آمدند و بسیار از بلاگرها ترجیح دادند به جای فعالیت در وبلاگ به این شبکه‌ها کوچ کنند. قالب تولید محتوا در وبلاگ‌ها اکثراً متنی بود ولی برخی شبکه‌های اجتماعی مثل یوتیوب (Youtube) ویدئو محور بودند بنابراین لقب بلاگرها در این شبکه‌ها به یوتیوبر یا ولاگر (Vlogger) تغییر کرد.

ولاگری بیشتر بدانید :
ولاگری چیست؟ ولاگر کیست؟+معرفی تجهیزات لازم

برخی بلاگر‌ها هم به شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام رفتند و توانستند دنبال کنندگان زیادی را در این شبکه‌ها کسب کنند و اینفلوئنسر (Influencer) نام گرفتند. اینفلوئنسر در واقع به افرادی گفته می‌شود که در فضای آنلاین و شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارند، دارای تعداد زیادی دنبال‌کننده بوده و می‌توانند بر مخاطبان خود تاثیر بگذارند.

اینفلوئنسر بیشتر بدانید :
اینفلوئنسر کیست؟ چگونه اینفلوئنسر شویم؟

پس در یک جمله: بلاگر به فردی گفته می‌شود که از طریق یک رسانه آنلاین مثل وبلاگ یا شبکه‌های اجتماعی به تولید و انتشار محتوا پرداخته تا بتواند با افراد جدید و زیادی ارتباط برقرار کند. اگر بلاگر دنبال‌کننده‌های زیادی پیدا کند و موضوع پست‌های او منحصر به یک حوزه تخصصی باشد در نهایت می‌تواند به عنوان یک متخصص یا فرد تاثیرگذار (اینفلوئنسر) در آن حوزه شناخته شود.

از طرفی به خاطر محبوبیت وبلاگ‌ها نزد مخاطبین، سبک تولید محتوا در آن به یک الگو تبدیل شده و به نام بلاگری شناخته می‌شود. در این الگو شما با یک لحن صمیمی و دوستانه ، مطلبی را به شکلی داستان گونه با مخاطب خود به اشتراک می‌گذارید و سعی می‌کنید به صورت روزانه اطلاعات مفیدی را در اختیار او قرار دهید. این اطلاعات می‌تواند درباره محصول شما و آموزش‌های مربوط به آن باشد و یا حتی می‌توانید خاطرات یا اتفاقات جالبی که در طول روز برایتان رخ داده است را برای مخاطبین خود بیان کنید. از طرفی هم باید دائماً در حال تعامل و برقراری ارتباط با مخاطب خود باشید و نظر او را مدام درباره موضوعات مختلف جویا شوید.

در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، که بخشی به نام وبلاگ وجود ندارد، اکثر فعالیت بلاگرها از طریق Story انجام می‌شود. آن‌ها از طریق استوری و در قالب‌های مختلف متن، عکس یا ویدئو با مخاطبان خود در لحظه تعامل کرده، داستانی را برای آن‌ها بیان می‌کنند و نظر آن‌ها را درباره موضوعات مختلف جویا می‌شوند.

در این راهنمای جامع هم به بلاگری از طریق وبلاگ خواهم پرداخت و هم به بلاگری از طریق شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام. اگر مایل هستید با انواع مختلف بلاگری ، نحوه بلاگر شدن و ساخت وبلاگ و همچنین منابع درآمدی بلاگرها آشنا شوید پس حتماً این آموزش را تا آخر مطالعه فرمایید.

وبلاگ چیست؟

قبل از اینکه به بلاگری در شبکه‌های اجتماعی بپردازم بهتر است با شیوه سنتی آن یعنی بلاگری از طریق وبلاگ آشنا شویم. وبلاگ (Weblog) به معنی “وب نوشت”، نوعی وب‌سایت است که شما در آن می‌توانید پست‌هایی را در فرمت‌های مختلف (اکثراً متنی) منتشر کنید. گاهی وبلاگ را به اختصار بلاگ (Blog) هم می‌نامند. بلاگر (Blogger) به معنی “وب نویس” است و به شخصی گفته می‌شود که یک وبلاگ در اختیار دارد و مطالبی را در آن به صورت مستمر و روزانه منتشر می‌کند.

پست وبلاگ

در یک وب‌سایت مطالب مختلف با صفحه از هم تفکیک می‌شوند. در واقع یک وب‌سایت از صفحات مختلفی مثل صفحه اصلی ، تماس با ما ، فروشگاه و… تشکیل شده است. وبلاگ شما هم می‌تواند صفحه‌ای از وب‌سایت شما باشد. در وبلاگ شما می‌توانید پستها و مقالات مختلفی را منتشر کنید که هر کدام از این پست‌ها خود باز تبدیل به صفحه‌ای از سایت می‌شوند. برای درک بهتر این موضوع به تصویر زیر دقت کنید :

ساختار وبلاگ

با یک نگاه کلی به ساختار سایت‌ها (عکس بالا) متوجه می‌شویم که این بخش وبلاگ است که سایت‌ها را زنده و پویا نگه می‌دارد. بدون وبلاگ سایت شما تنها چندین صفحه بدون روح و کاتالوگ مانند است که مخاطبان هیچ علاقه‌ای به تعامل به آن نخواهند داشت. پست‌های وبلاگ معمولاً به شکل متن هستند. هر چند در بین متن می‌توان تصویر یا ویدئو هم نمایش داد.

پست وبلاگ

وبلاگ همانند شبکه‌های اجتماعی یک رسانه برای انتشار پیام شما است و خوبی آن بر خلاف رسانه‌های عمومی مثل رادیو و تلویزیون تعاملی بودن آن و امکان برقراری ارتباط با مخاطب است و مزیت آن نسبت به شبکه‌های اجتماعی آن است که شما می‌توانید مالک و صاحب رسانه خود باشید. ( در ادامه به این موضوع پرداخته‌ام.)

استفاده از وبلاگ در ابتدا بیشتر برای ثبت خاطرات و وقایع روزانه و اشتراک گذاری آن با مخاطبان بود ولی کم کم با انتشار مقالات، وبلاگ جنبه تخصصی‌تر به خود گرفت. حتی شرکت‌ها متوجه قدرت وبلاگ شدند و با اضافه کردن بخش وبلاگ به سایتشان به تولید محتوای تخصصی در آن پرداختند. مثلاً خود من چون اکثر مطالبم را در حال حاضر از طریق وبلاگم و به صورت متنی منتشر می‌کنم بیشتر یک بلاگر حوزه کسب و کار اینترنتی هستم.

از منظر دیجیتال مارکتینگ هم شما هر چه بیشتر بتوانید با مخاطب خود تعامل کنید، اعتماد او نسبت به شما افزایش می‌یابد و در نتیجه شانس شما برای تبدیل مخاطب به مشتری بیشتر می‌شود. پس چه کسب‌وکار شخصی دارید و چه یک شرکت یا برند هستید وبلاگ بسیار در افزایش فروش شما مؤثر خواهد بود.

با قدرت گرفتن بازاریابی محتوایی خیلی از شرکت‌ها پی بردند که اگر در بخش وبلاگ سایت خود بتوانند مقالات مفید برای کاربران منتشر کنند و پاسخ سؤالات آن‌ها را بدهند خیلی از افراد آن‌ها را از طریق فضای آنلاین و موتورهای جستجو مثل گوگل پیدا خواهند کرد. بدین شکل شرکت‌ها با هزینه‌ای بسیار کمتر از تبلیغات، افراد زیادی را با برند خود آشنا می‌کردند. از همه مهمتر کاربران به خاطر مطالب مفید وبلاگ و ارزشی که به آن‌ها ارایه شده بود بیشتر به آن برند اعتماد می‌کردند.

بازاریابی با وبلاگ
یک سوپر مارکت اینترنتی در وبلاگ خود طرز پخت غذاها را آموزش می‌دهد و کاربران را برای خرید مواد لازم به اپلیکیشن خود ارجاع می‌دهد.

در حال حاضر بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی و وب‌سایت‌ها دارای بخش وبلاگ هستند. خیلی از فروشگاه‌های فروش موبایل در بخش وبلاگ خود گوشی‌های مختلف را با هم مقایسه می‌کنند و پیشنهادات مختلفی برای خرید به کاربران ارایه می‌دهند. آژانس‌های مسافرتی در وبلاگ خود از جاذبه‌های توریستی نقاط مختلف ایران و جهان می‌گویند. تولیدکنندگان مواد غذایی مثل رب و روغن و … در وبلاگ خود طرز تهیه غذاهای مختلف را با محصولات خود آموزش می‌دهند.

خیلی از سایت‌ها اکنون دارای قسمتی به نام مجله یا مقالات هستند که همگی به بخش وبلاگ آن‌ها اشاره دارد.

شما با داشتن یک وبلاگ حداقل چندین بار در هفته برای انتشار مطالب جدید سایت خود را آپدیت می‌کنید. با انتشار مطالب جدید، افراد بیشتری از طریق موتورهای جستجو شما را پیدا کرده و مخاطبانی را جذب می‌کنید که دقیقاً به محصولات و خدمات شما نیاز دارند.

حتی دیگر وبلاگ برای استفاده اشخاص هم از آن حالت ابتدایی تک صفحه‌ای فاصله گرفته است. اکنون وبلاگ‌ها به موضوعات و فرمت‌های مختلف دسته‌بندی می‌شوند و خیلی از افراد به جای نوشتن خاطرات روزانه، از وبلاگ برای نشان دادن تخصص خود و ساخت برند شخصی‌شان استفاده می‌کنند. شما هم می‌توانید در حوزه مورد علاقه خود یک وبلاگ بسازید و به تدریج با انتشار محتواهای مختلف بر مخاطبان خود تاثیر بگذارید.

  • اگر بخواهم به طور خلاصه به مزایای وبلاگ اشاره کنم :
  • باعث پویایی و آپدیت مستمر وب‌سایت شما می‌شود.
  • باعث می‌شود افراد بیشتری سایت شما را در فضای آنلاین پیدا کرده و به آن سر بزنند.
  • راه‌های درآمدزایی جدیدی را در اختیار شما قرار می‌دهد و فروش سایتتان را هم افزایش می‌دهد.
  • باعث جایگاه سازی برای برند شما به عنوان یک مرجع معتبر و متخصص می‌شود.
  • باعث بهبود سئو و رتبه شما در گوگل می‌شود.
  • تعامل شما با کاربرانتان را افزایش می‌دهد.
  • باعث می‌شود یک رابطه صمیمانه بین شما و کاربران ساخته شود.

انواع وبلاگ بر اساس فرمت محتوا

همانطور که اشاره کردم دیگر وبلاگ‌ها محدود به متن نیستند و از فرمت‌های مختلف محتوایی در آن‌ها استفاده می‌شود :

  • وبلاگ (Weblog) : وقتی پست‌های شما به شکل متنی باشد یا اکثریت محتوای شما از متن تشکیل شده باشد.
  • فتو بلاگ (Photoblog) : وقتی پست وبلاگ در قالب یک عکس بوده و با توضیح مختصری متنی همراه باشد.
  • ویدئو بلاگ (Videoblog) : وقتی پست‌های وبلاگ به شکل ویدئو باشند.
  • پادکست (Podcast) : وقتی پست‌های وبلاگ در قالب صوت باشد.

فرمتهای محتوایی

اگر یک شخص به طور تخصصی در یک فرمت محتوایی خاص تولید محتوا کند به ترتیب او را بلاگر Blogger ، فتوبلاگر Photoblogger ، ولاگر Vlogger و پادکستر Podcaster هم می‌نامند. البته حتماً لازم نیست که مقید به یک فرمت خاص باشید و برای تنوع بخشی به وبلاگ خود می‌توانید از فرمت‌ها و قالب‌های مختلف محتوایی استفاده نمایید.

ساخت وبلاگ

برای ساخت وبلاگ و انتشار محتوای خود می‌توانید از پلتفرم‌های آماده استفاده نمایید. برای مثال سرویس وبلاگدهی بلاگفا در ایران یا بلاگر و وردپرس دات کام در خارج از ایران یک پنل مدیریتی برای مدیریت وبلاگ و انتشار پست را در اختیار شما قرار می‌دهند. برای میزبانی و انتشار ویدئو هم می‌توانید از سرویس آپارات در ایران یا یوتیوب برای خارج از ایران کمک بگیرید.

هر چند پلتفرم‌های آماده دارای محدودیت‌های فراوانی هستند. از نمایش تبلیغات ناخواسته گرفته تا محدود بودن امکانات و از همه مهم‌تر این که شما مالک رسانه خود نیستید. یعنی بنا به هر دلیلی یا حتی بدون دلیل، ممکن است وبلاگ شما حذف شود یا محتوای شما پاک گردد. پس استفاده از پلتفرم‌های آماده را به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌کنم.

سیستم بلاگدهی

این نقطه ضعف در شبکه‌های اجتماعی هم وجود دارد. هر چند سال یکبار یک شبکه اجتماعی نزد مردم محبوب می‌شود و از آنجایی که شما مالک پیج خود نیستید بنا به هر دلیلی ممکن است پست‌های شما منتشر نشود و حتی صفحه شما پاک شود. پس بهتر است زمان و انرژی خود را جایی سرمایه‌گذاری کنید که اولاً شما مالک آن هستید و ثانیاً کاملا پایدار و همیشگی است.

به جای استفاده از پلتفرم‌های آماده توصیه می‌کنم از سیستم مدیریت محتوای وردپرس (WordPress.org) استفاده نمایید. توسط وردپرس شما می‌توانید بدون هزینه و حتی بدون دانش برنامه‌نویسی، روی هاست و دامنه اختصاصی خود یک سایت با امکانات کامل راه‌اندازی کنید. وب‌سایت شما نه تنها دارای وبلاگ بوده بلکه به راحتی می‌توانید در آینده آن را توسط افزونه‌های وردپرس توسعه دهید و تبدیل به فروشگاه اینترنتی و … نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره وردپرس مقاله زیر را مطالعه فرمایید:

وردپرس چیست؟ بیشتر بدانید :
وردپرس (WordPress) چیست؟ (همه آنچه که باید بدانید)

بلاگر کیست؟

بلاگر شخصی است که از طریق رسانه‌های آنلاین (وبلاگ یا شبکه‌ اجتماعی) به تولید و انتشار محتوا پرداخته تا بتواند مخاطبین و دنبال کنندگان زیادی را جذب کند. در واقع او با تولید محتوا و تعامل با مخاطبین خود یک پایگاه اجتماعی تشکیل می‌دهد. سپس به واسطه این پایگاه می‌تواند از طریق تبلیغات، فروش محصول یا روش‌های دیگری به درآمد برسد.

یک بلاگر به طور مستمر در حال تولید محتوا و انتشار پست است. برخی بلاگر‌ها اتفاقات روزمره زندگی خود را به اشتراک می‌گذارند. برخی‌ها از حرفه و تخصص خود حرف می‌زنند و برخی هم به علاقه‌مندی‌های خود می‌پردازند.

موضوعاتی مثل هنر ، زیبایی ، گردشگری ، پوشاک ، آرایشگری ، آموزش ، سلامت ، کودک ، امور مالی، سبک زندگی ، مد ، آشپزی ، عکاسی ، ثروت ، سرگرمی و … به شدت در میان بلاگرها پرطرفدار است. هر بلاگر با توجه به موضوع انتخابی خود به عنوان بلاگر تخصصی آن حوزه شناخته می‌شود.

اگر به دنبال موضوع یا ایده‌ای جدید برای بلاگری می‌گردید توصیه می‌کنم مطلب زیر را حتماً مطالعه فرمایید:

ایده پولساز کسب و کار بیشتر بدانید :
ایده های پولساز برای کسب و کار (کامل‌ترین لیست مشاغل)

هر حوزه‌ای که انتخاب می‌کنید پست‌های شما باید هدفی داشته باشند تا برای مخاطب ایجاد ارزش کند. هدف شما از انتشار هر پست می‌تواند آموزشی ، انگیزشی ، ایجاد تعامل و رابطه ، سرگرم کردن ، فروش یا ترکیبی از این موارد باشد. اگر ایده محتوایی برای پست‌های خود ندارید مطالعه مطلب زیر را به شما توصیه می‌کنم:

ایده برای پست بیشتر بدانید :
60+ ایده برای تولید محتوا در سایت و شبکه های اجتماعی

بلاگری از شما یک شخصیت جدید و متخصص می‌سازد. شما قبل از انتشار هر محتوایی چه از قبل درباره آن اطلاعات داشته باشید و چه نداشته باشید به تحقیق درباره موضوع پست خود می‌پردازید و کم کم دانش شما در آن زمینه افزایش می‌یابد. این دانش در کنار نگرش و تجربه شما قرار می‌گیرد و در نهایت یک محتوای جدید و عالی به مخاطبان خود ارایه می‌کنید.

از آنجایی که شما خود این محتوا را تولید کرده‌ و بارها مرور کرده‌اید در ذهن شما نقش می‌بندد و اعمال خود را بر پایه آن انجام می‌دهید و باز تجارب جدیدی بدست می‌آورید. این چرخه با افزایش تعداد پست‌های شما مدام تکرار می‌شود و طولی نمی‌کشد که شما تبدیل به یک متخصص حوزه کاری خود می‌شوید.

بلاگری از شما یک شخصیت جدید می‌سازد!

با گذشت زمان و افزایش پست‌های شما افراد بیشتری روز به روز مطالب شما را پیدا کرده و دنبال می‌کنند. آن زمان چه یک شخص باشید چه یک کسب و کار توانایی تاثیر گذاری بر مخاطبان خود را خواهید داشت. اینجاست که تبدیل به یک اینفلوئنسر (فرد تاثیرگذار) شده‌اید؛ زیرا می‌توانید بر تصمیمات تعداد زیادی از افراد تاثیر بگذارید.

چرخه تخصص و درآمد در بلاگری

  • به عنوان یک بلاگر شما وظیفه دارید :
  • مخاطبان خود را به خوبی شناسایی کنید.
  • هر هفته چندین محتوای تازه و اصیل و ارزشمند برای مخاطبتان منتشر نمایید.
  • با مخاطبان خود تعامل ویژه‌ای داشته باشید و نظرات آن‌ها را درباره موضوعات مختلف جویا شوید.
  • کتاب‌ها و محتواهای روز در حوزه کاری خود را مطالعه نمایید.
  • همواره در پی کسب دانش و ارتقا مهارت‌های خود باشید و تجربیات جدیدی کسب نمایید.
  • نتایج تحقیقات ، تجربه‌ها و راهکارهای خود را به اشتراک بگذارید.
  • از زندگی شخصی خود بگویید تا مخاطبان با شما احساس صمیمیت بیشتری کنند.
  • برای صفحه خود بازدید کننده جذب نمایید.
  • اگر وبلاگ دارید پست‌های خود را در شبکه‌های اجتماعی هم به اشتراک بگذارید.
  • از تصاویر ، مثال و المان‌های جذاب برای زیباسازی محتوای خود استفاده نمایید.
  • با شیوه‌های مختلف داستان‌گویی آشنا شوید.
  • کیفیت بصری و جذابیت محتوای خود را همواره افزایش دهید.
  • مخاطبان خود را تشویق به اشتراک گذاری پست‌ها و نظردهی نمایید.
  • جواب تمام سؤالات و نظرات مخاطبان را بدهید.
  • در صفحات یا وبلاگ‌های دیگر پست مهمان منتشر کنید.
  • صفحه یا وبلاگ خود را در سطح وب معرفی و ترویج کنید.
  • با بلاگرهای دیگر همکاری کنید.
  • از بلاگری به شکل مستقیم یا غیر مستقیم درآمد کسب کنید.

بلاگری در اینستاگرام

همانطور که اشاره کردم با روی کار آمدن شبکه‌های اجتماعی بسیاری از بلاگرها که از طریق وبلاگ به تولید محتوا می‌پرداختند به شبکه‌های اجتماعی کوچ کردند. بسیاری از افراد هم که با بلاگری و وبلاگ اصلاً آشنایی نداشتند به علت سادگی کار به شبکه‌های اجتماعی تصمیم گرفتند از طریق همین شبکه‌ها به بلاگری و تولید محتوا بپردازند.

شبکه اجتماعی اینستاگرام به واسطه استقبال گسترده و حضور میلیونی مردم ایران در آن، امروزه به یک پایگاه اصلی برای بلاگرها و تولیدکنندگان محتوا تبدیل شده است. بسیاری از کسب‌وکارها هم علاوه بر فعالیت از طریق وبلاگ در اینستاگرام هم حضور دارند تا بتوانند مخاطبین جدیدی را با کسب‌وکار خود آشنا کنند.

بلاگرها و کسب‌وکارها به یک چیز مشترک نیاز دارند و آن مخاطب است. پس بهترین مکان فعالیت برای آن‌ها جایی است که افراد بیشتری در آن حضور داشته باشند. به علت همین حضور زیاد مردم و آسان بودن کار با اینستاگرام بسیاری از کسب‌وکارهای خانگی یا محلی حتی دارای وب‌سایت یا وبلاگ نبوده و صرفاً در اینستاگرام به تولید محتوا و فروش محصول می‌پردازند.

البته باید ریسک فعالیت در اینستاگرام به عنوان یک شبکه اجتماعی خارجی را هم پذیرفت. همانطور که اشاره کردم در شبکه‌های اجتماعی شما صاحب و مالک رسانه خود نیستید و صفحه شما در این شبکه‌ها ممکن است به دلایل مختلف بسته یا حذف گردد. از طرفی هم ریسک فیلتر شدن ناگهانی شبکه‌های اجتماعی خارجی مثل اینستاگرام همواره در ایران وجود دارد.

فعلاً راهکار این است که علاوه بر اینستاگرام همزمان در وبلاگ یا وب‌سایت شخصی‌تان هم به فعالیت بپردازید و مخاطبین خود را به عضویت در آن ترغیب کنید. اینگونه هم رسانه‌ای دارید که صاحب و مالک آن هستید و امکان حذف شدن آن وجود ندارد و هم اطلاعات تماس دنبال کنندگان خود مثل شماره موبایل یا ایمیل آن‌ها را می‌توانید در اختیار داشته باشید.

اکثر نکات و وظایف بلاگرها که در قسمت قبل ذکر کرده‌ام در اینستاگرام هم صادق است. با این حال برخی نکات اضافه‌تر را برای افرادی که صرفاً در اینستاگرام فعالیت دارند را در زیر آورده‌ام:

  • حداقل 2 پست در هفته و 5 استوری در روز منتشر کنید.
  • جواب تمام کامنت‌ها و دایرکت‌ها را تا جای ممکن بدهید.
  • همواره از مخاطبین خود تعامل بگیرید. ( با استفاده از استیکرهای تعاملی در استوری)
  • در پی افزایش صمیمیت مخاطبین با خود باشید.
  • محتواهای خود را تحلیل کرده و درک کنید از کدام محتوای شما بیشتر استقبال می‌شود.
  • از طریق استوری اتفاقات و رخدادهای ساده روزانه خود را بیان کنید.
  • در یک حوزه خاص فعالیت نمایید.
  • در صفحات دیگر اینستاگرام کامنت بگذارید.
  • مسابقه و چالش برگزار کنید.
  • از بلاگرهای دیگر الهام بگیرید ولی تقلید نکنید و سعی کنید خودتان باشید.
  • در محتواهای خود نوآوری به خرج دهید.
  • لحنی دوستانه و صمیمی داشته باشید.
  • تبلیغات را فراموش نکنید.

چگونه بلاگر شویم؟

صرفاً داشتن یک وبلاگ یا صفحه در اینستاگرام و انتشار مطالب مختلف در آن کافی نیست. شما برای اینکه در بلاگری موفق شوید باید یک سری مهارت‌ها را کسب نمایید. در پی کسب این مهارت‌ها هم پست‌های شما بیشتر به دل مخاطبان می‌نشیند و هم مطالبتان بهتر در فضای آنلاین پیدا شده و کاربران بیشتری از وبلاگ شما بازدید می‌نمایند.

در مورد ساخت وبلاگ و انتخاب حوزه بلاگری در قسمت‌های قبل توضیح دادم پس در ادامه به معرفی مهارت‌های تکمیلی برای موفقیت در بلاگری می‌پردازم. از آنجایی که آشنایی با هر کدام از مهارت‌هایی که در ادامه می‌آید خود موضوع مفصلی است بعد از یک معرفی کوتاه، شما را به آموزش مربوطه در آکادمی بهمنی ارجاع می‌دهم. البته برای شما به عنوان یک بلاگر، تسلط کامل بر تمامی موارد زیر اصلاً لازم نیست بلکه هدف یک آشنایی اولیه است تا وبلاگ یا صفحه شما در اینستاگرام یک سر و گردن از رقبا بالا‌تر باشد.

شناخت مخاطبان

وقتی می‌توانید بهتر برای مخاطب خود محتوا تولید کنید و بهتر با آن‌ها رابطه برقرار نمایید که شناخت کاملی از آن‌ها داشته باشید. در واقع شما باید بدانید که برای چه کسی در حال تولید محتوا هستید و چه فردی محتوای شما را مشاهده خواهد کرد. برای این منظور باید یک پرسونا از مخاطب هدف خود ترسیم نمایید. یک مخاطب و مشتری ایده‌آل را برای خود در نظر بگیرید و در یک صفحه سن ، جنس ، موقعیت ، شغل ، علاقه‌مندی‌ها ، سرگرمی‌ها ، دغدغه‌ها و نیازهای او را یادداشت نمایید.

پرسونای مخاطب یا مشتری در بازاریابی بیشتر بدانید :
پرسونای مشتری چیست؟ آموزش ساخت + مثالهای کابردی

تولید محتوا

چه وبلاگ دارید و مقاله می‌نویسید و چه در شبکه‌های اجتماعی هستید و تولید محتوای ویدئویی انجام می‌دهید، شما باید بتوانید با محتوای خود به بهترین شکل مطلب را به مخاطب انتقال داده و به تمامی سؤالات او پاسخ مناسب دهید. باید اصول تولید محتوا را بلد باشید و همواره جذابیت محتواهای خود را افزایش دهید. هر پست شما باید دارای عنوان جذاب، مقدمه درگیرکننده ، کیفیت مناسب، جاذبه‌های بصری ، توضیحات و جمع بندی باشد. همچنین می‌توانید از مهارت داستان سرایی برای جذاب‌تر شدن مطالب خود استفاده نمایید تا مخاطب بیشتر با محتوای شما درگیر شود.

عنوان نویسی بیشتر بدانید :
نوشتن عناوین و تیترهای فوق جذاب : راهنمای قدم به قدم
داستان گویی بیشتر بدانید :
داستان گویی آسان شد! (راهنمای جامع استوری تلینگ)

استراتژی محتوایی

شما باید بدانید که در چه زمانی چه پستی را و با چه هدفی منتشر کنید. برای محتوای آینده خود برنامه‌ریزی کنید. یک تقویم تولید و انتشار محتوا داشته باشید و خود را به آن مقید کنید. رمز اول موفقیت در بلاگری تولید محتوای مستمر و منظم است. اگر تصمیم می‌گیرید هر هفته سه پست منتشر کنید حتماً آن را عملی نمایید و در زمان تعیین شده محتوای خود را آماده و حتماً منتشر کنید. بی برنامگی بیشتر از همه چیز به شما آسیب می‌زند. با انتشار جست و گریخته پست انتظار موفقیت در بلاگری نداشته باشید.

سئو

سئو به معنی بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو است. یعنی وقتی شخصی موضوعی مرتبط با یک پست شما را در گوگل جستجو می‌نماید، مطلب مربوط به وبلاگ شما، در رتبه بالاتر و بهتری نسب به رقبا قرار گیرد. نوشتن یک مقاله کاربرپسند خوب است ولی باید این خوبی را به موتورهای جستجو هم ثابت کنید تا وبلاگ شما بازدیدهای بیشتری کسب کند.

اگر پیج اینستاگرام دارید حتماً از کلمات کلیدی مرتبط با حوزه بلاگری یا موضوع پست‌ خود در نام پیج،کپشن، هشتگ‌ها و بایو استفاده نمایید. حتماً ویژگی alt در تصاویر خود را تکمیل نمایید و حتماً لوکیشن خود را در پست‌ها و صفحه‌تان درج نمایید.

سئو چیست؟ بیشتر بدانید :
سئو چیست؟ ( راهنمای جامع و کاربردی SEO)

ایجاد ترافیک

ترافیک به معنی جذب بازدیدکننده است. سئو تنها راه جذب بازدیدکننده برای وبلاگ نیست. شما می‌توانید به روش‌های مختلفی در فضای آنلاین وبلاگ خود را معرفی و ترویج نمایید. از تبلیغات در خود گوگل گرفته تا تبلیغات در وبلاگ‌ها و سایتهای دیگر از جمله تبلیغات بنری ، رپورتاژ خبری ، متنی و … . همچنین می‌توانید با اشتراک گذاری پست‌های وبلاگ خود در شبکه‌های اجتماعی مخاطبان جدیدی را به وبلاگ خود هدایت نمایید.

در مورد اینستاگرام هم به همین ترتیب تنها با انتشار محتوای خوب نمی‌توانید انتظار افزایش دنبال کنندگان خود را داشته باشید و باید محتوای خود را ترویج کنید. از تبلیغات گرفته تا همکاری با بلاگرهای دیگر، استفاده از کلمات کلیدی مرتبط در هشتگ و کپشن ، برگزاری مسابقه و چالش همگی می‌توانند به افزایش ترافیک صفحه شما در اینستاگرام کمک کند. همچنین اگر وبلاگ یا وب‌سایت دارید می‌توانید بازدیدکنندگان آن را به صفحه اینستاگرام خود هدایت کنید.

دیجیتال مارکتینگ

همه ما از بلاگری هدفی داریم. یعنی هر پست وبلاگ شما باید دارای یک دعوت به اقدام باشد. اقدامی که در جهت رسیدن به هدف شماست. مثلاً یک آژانس گردشگری در یک پست خود جاهای دیدنی مشهد را معرفی می‌نماید و هدفش از آن پست جذب مخاطبینی است که قصد سفر به مشهد را دارند تا بدین طریق بتواند تورهای خود را به آن‌ها به فروش برساند.

شما هم برای هر پست خود می‌توانید هدفی را تعیین نمایید. هدف شما می‌تواند فروش ، ایجاد تعامل ، ایجاد صمیمیت ، اشتراک گذاری مطلب، جمع‌آوری لیست ایمیل افراد ، کسب درآمد به روش‌های مختلف و … باشد. با یادگیری بازاریابی دیجیتال شما می‌توانید مخاطبین بیشتری را ترغیب کرده تا اقدامات مدنظر شما را انجام داده و همچنین به روش‌های مختلفی از آن‌ها کسب درآمد نمایید.

شبکه سازی

اگر بتوانید با بلاگرهای دیگر تعامل کرده و یک شبکه قدرتمند ارتباطی برای خود بسازید بسیار برای شما مفید خواهد بود. با ایجاد رابطه با بلاگرهای دیگر می‌توانید از آن‌ها بخواهید تا شما را به مخاطبانشان معرفی نمایند. بدین صورت یک منبع جدید ترافیکی را برای خود ایجاد نموده‌اید. می‌توانید با بلاگر‌های دیگر رویدادها ، تبلیغات و حتی محصولات مشترکی تولید نمایید. این رابطه مزایای بسیاری برای شما دارد که اگر بخواهید بدون شبکه‌سازی و با پرداخت هزینه از آن‌ها بهره‌مند شوید بسیار برای شما گران تمام خواهد شد.

درآمدزایی

از تعارفات معمول که بگذریم همه ما برای پیشرفت در زندگی و کار خود نیازمند درآمد هستیم. شما باید بتوانید شیو‌ه‌های درآمدزایی مختلف از طریق بلاگری را بیاموزید. البته هر روش درآمدزایی را که انتخاب می‌نمایید همواره کاربران و رضایت آن‌ها را در اولویت خود قرار دهید. نگه‌داری و حفظ کاربران و گسترش رابطه خود با آن‌ها مقدم بر هر درآمدی است.

جدا از انگیزه‌های شخصی، با کسب درآمد بیشتر شما می‌توانید خدمات بهتری به کاربران خود ارایه دهید. می‌توانید دانش و تخصص خود را افزایش دهید تا مطلب بهتری را تولید نمایید. می‌توانید نیروهای جدیدی استخدام نمایید تا در امر تولید محتوا به شما کمک کنند. می‌توانید جذابیت بصری محتواهای خود و تجهیزات تولید محتوایتان را بهبود ببخشید یا اگر تا بحال برای کسب درآمد مجبور به نمایش تبلیغ بوده‌اید دیگر آن را متوقف کنید. پس درآمد بیشتر برای شما به عنوان بلاگر در درجه اول باید به خود کاربران منفعت برساند. در بخش بعدی به معرفی منابع مختلف درآمدی برای بلاگرها پرداخته‌ام.


منابع درآمد از بلاگری

همانطور که گفتم شما برای ارایه محتوای بهتر به مخاطبان خود نیاز به درآمد دارید. بنا به شرایط خود و با در نظر گرفتن رضایت مخاطبان، می‌توانید از هر کدام از موارد زیر به صورت مستقل یا ترکیبی استفاده نمایید.

درآمد از بلاگری

  • نمایش تبلیغات

شاید اولین و ساده‌ترین راه درآمد برای هر بلاگری نمایش تبلیغات باشد. البته در ابتدای کار که مخاطب زیادی ندارید درآمد شما از نمایش تبلیغات زیاد نخواهد بود و نمی‌تواند هزینه‌های شما را پوشش دهد. گاهی هم می‌توانید به تبادل تبلیغ با بلاگرهای دیگر بپردازید.

  • همکاری در فروش

همکاری در فروش به معنای دریافت پورسانت از فروش محصولات یک فروشگاه اینترنتی است. برای مثال اگر بلاگر زیبایی هستید می‌توانید کالاهای آرایشی مختلف را در وبلاگ خود معرفی کنید و کاربران را برای خرید به سایت همکار ارجاع دهید. در حال حاضر سایت دیجی کالا در ایران و آمازون در خارج از ایران دارای برنامه همکاری در فروش هستند و می‌توانید از خدمات آنها استفاده نمایید. وقتی مخاطبان از طریق شما وارد دیجی کالا شوند و محصولی را خریداری نمایند، درصدی از مبلغ پرداختی آن‌ها به عنوان پورسانت به شما تعلق می‌گیرد.

  • حق اشتراک

شما می‌توانید دسترسی به برخی مطالب خود را محدود نمایید. یعنی افرادی که تمایل دارند به تمام مطالب شما دسترسی پیدا کنند باید مبلغی را به عنوان حق اشتراک به صورت ماهیانه یا سالیانه پرداخت نمایند. طبیعتاً مطالب حق اشتراک باید در سطحی بالاتر از مطالب عادی شما قرار داشته باشد یا موضوعی را به صورت سریالی و به شکل کامل پوشش دهد.

اگر وبلاگ دارید که افزونه‌های عضویت ویژه فراوانی برای وردپرس وجود دارد و کار شما بسیار ساده است. اگر هم صفحه اینستاگرام دارید این کار را می‌توانید با زدن یک پیج VIP یا از طریق قسمت close friend اینستاگرام انجام دهید و برای عضویت افراد در آن هزینه دریافت کنید. برای مثال بلاگرهای حوزه رمز ارز و بورس مخاطبین خود را به عضویت کانال‌های ویژه تلگرامی در می‌آورند و آن‌ها را برای خرید و فروش سهام یا ارز دیجیتال راهنمایی می‌کنند.

  • محتوای اسپانسری

در این مدل درآمدزایی، یک شرکت یا برند هزینه‌ای را به شما پرداخت می‌کند تا محتوایی را برای آن‌ها تولید و منتشر نمایید. مثلاً اگر یک بلاگر تکنولوژی هستید یک شرکت تولید کننده موبایل ممکن است گوشی تلفن همراه جدید خود را در اختیار شما قرار دهد تا به نقد و بررسی آن بپردازید و آن را معرفی نمایید. برخی شرکت‌ها هم فقط محتوای شما را می‌خواهند. یعنی به نوعی لایسنس محتوای شما را خریداری می‌نمایند. شما محتوایی مخصوص را بدون انتشار در صفحه یا وبلاگتان برای آن‌ها تولید می‌نمایید و حق انتشار آن محتوا به نام آن شرکت در همه جا محفوظ می‌ماند.

  • فروش محصول

شاید سود هیچ روش درآمدی به اندازه فروش محصول شخصی خودتان نباشد. می‌توانید محصولی را به شکل فیزیکی یا دیجیتال تولید نمایید. اگر شخص هستید تدارک دیدن یک کتاب یا دوره آموزشی آنلاین می‌تواند برای شما مناسب باشد. یا حتی می‌توانید با همکاری یک شرکت محصولی مشترک را تولید نمایید. خیلی از بلاگرهای زیبایی بدون اینکه درگیر کارهای تولیدی شوند، لوازم آرایشی را با نام و برند خودشان به فروش می‌رسانند. از آنجایی که درجه اعتماد مخاطبان به شما بالا است فروش شما از این طریق باور نکردنی خواهد بود.

  • برگزاری رویداد

می‌توانید رویداد ، همایش یا کارگاه‌های مختلفی را به تنهایی یا به کمک بلاگرهای دیگر برگزار نمایید و برای شرکت مخاطبان خود در رویداد بلیت به فروش برسانید. البته اجباری به حضوری بودن رویداد شما نیست و می‌توانید از پلتفرم‌های برگزاری وبینار آنلاین هم کمک بگیرید.

  • مشاوره و مربی گری

در هر زمینه‌ای که فعالیت می‌کنید خیلی از افراد به مشاوره و کمک شما نیاز دارند. برای مثال اگر یک بلاگر بازارهای مالی هستید خیلی از افراد به دنبال یک مشاور خوب برای سرمایه گذاری هستند. اگر یک بلاگر غذا و رستوران هستید خیلی از افراد به دنبال یک راهنما و مشاور برای راه‌اندازی رستوران هستند و برای استفاده از تجربیات شما حاضرند مبالغ خوبی پرداخت کنند.

  • حمایت مالی

در این روش از مخاطبان خود می‌خواهید برای کمک به تامین هزینه‌ها و ادامه تولید محتوای رایگان به شما کمک کنند. کم‌ترین مبلغ هم می‌تواند برای شما ارزشمند باشد. فرض کنید اگر ماهیانه فقط 1000 نفر به شما مبلغ 5 هزار تومان کمک نمایند در ماه 5 میلیون تومان از کمک مخاطبان خود برخوردار خواهید شد. این یک مثال حداقلی بود و بسیاری از بلاگرها در خارج از ایران تنها راه درآمدی‌شان از این طریق است. البته لازمه جلب حمایت مالی افراد در وهله اول ایجاد یک رابطه صمیمانه با مخاطبان است.


در این آموزش سعی نمودم شما را با مهم‌ترین نکات در خصوص بلاگری آشنا نمایم. بسیاری از جاها برای جلوگیری از تکرار و طولانی شدن محتوا، مطالب مفید دیگری را معرفی کردم و پیشنهاد می‌کنم حتماً آن‌ها را هم مطالعه نمایید تا در نهایت تبدیل به یک بلاگر تمام عیار شوید.

کسب درآمد از بلاگری یک شبه بدست نمی‌آید. شما باید صبر و تحمل شده باشید و به طور مستمر و منظم به تولید محتوا بپردازید. به تدریج مخاطبان بیشتری جذب می‌کنید ، رابطه‌ای صمیمانه با آن‌ها شکل می‌دهید و درآمد از جایی که فکرش را نمی‌کنید و به روش‌های مختلف به زندگی شما وارد می‌شود. پس با عشق و علاقه بلاگری کنید و رضایت مخاطبین را در اولویت خود قرار دهید.

اگر سؤالی در خصوص بلاگری دارید خوشحال می‌شوم در بخش نظرات پاسخگوی شما باشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا